dilluns, 4 de maig del 2015


Romescada de peix

Ingredients:
  • Peixos assortits (rap, besuc, escórpora, etc, convé que sigui peix gustós, sempre blanc), 
  • Uns llagostins, calamars i/o sípia, musclos, cloïsses...
  • Pebrots de romesco secs (o nyores)
  • Una cabeça d'alls
  • Ametlles
  • Avellanes
  • Una llesca de pa
  • Ceba
  • Tomàquet madur
  • Un got de vi blanc
  • Sal
  • Oli

Preparació:
Es posa un raig d'oli i un pessic de sal en una cassola, al foc viu, i s'hi fa daurar la ceba, ben trinxada. Quan té color, s'hi afegeix el tomàquet trinxat i es deixa coure completament, a foc baix.
Mentre, es renten els pebrots o les nyores, se'ls treuen les llavors i s'escalden. Amb un ganivet se'ls treu la polpa, rascant-los sobre la taula, per la banda de dins, i es posa al morter. Es pelen els alls, les ametlles i les avellanes. Es torra o bé es fregeix la llesca de pa. Tot plegat es posa al morter i es pica, fins a formar una pasta, com més fina millor.
Quan el tomàquet és cuit, s'hi posa el peix a talls i els altres animals, nets, amb la picada i el got de vi. Es tapa i es deixa que faci el xup-xup, sense remenar-ho gaire, per no trencar els talls de peix. Així que sigui prou cuit, s'apaga el foc i es serveix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada