dimarts, 21 d’abril del 2015

Escalivada

Ingredients:
  • Pebrots vermells
  • Albergínies
  • Cebes
  • Patates
  • Botifarra crua
  • Arengades
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli

Preparació:

S'emboliquen les cebes amb paper d'alumini i es renten les patates, per treure'ls la terra i les pólvores que porten per a què no grillin. Es colguen de caliu i cendra, durant una hora, aproximadament; una mica més si són grosses, una mica menys si són petites. Es posen a la graella, sobre la brasa, els pebrots i les albergínies. Quan siguin cuites d'una banda, es tomben. Quan siguin cuites del tot, es treuen, es pelen i es fan a tires. Es couen a la graella, la botifarra i les arengades. Es treuen les cebes i les patates del caliu. Les cebes es pelen i es tallen pel mig; les patates es bufen i també es tallen pel mig. Després, es premen pels costats per a que s'esquerdin per dintre. S'amaneix tot amb un raig d'oli, un pessic de sal i un pols de pebre negre.


Cargols a la llauna

Ingredients:
  • 200gr. de caragols Bovés
  • 4 dents d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal grossa
  • Sal fina
  • Pebre negre
  • Vinagre de vi
  • 1 pebrot verd

Preparació:

Perquè aquestes receptes surtin perfectes, cal que els caragols portin en dejú almenys una setmana (és el que es coneix com purgat). Rentem els cargols amb aigua freda de l'aixeta, d'aquesta manera els netejarem la terra i altres porqueries que puguin tenir en la closca. Cobrim amb sal grossa el fons d'una safata que serveixi per a forns i repartim per sobre els cargols, amb la part de la carn (o el forat per on surt) cap amunt. Salem els cargols amb sal fina, Posem el forn en marxa a 180ºC perquè es vagi preescalfant. Amb el forn a punt, els fiquem uns 5 minuts. Mentre anem pelant els alls i els piquem amb una mica d'oli i al mortes per extreure'ls tot el suc. Passats els cinc minuts traiem els cargols, i els ruixem amb oli, el joc de les dents d'all i amb el julivert. Fiquem de nou al forn. Passats cinc minuts els tornem a treure i escampem el pebre negre, juntament amb una altra rociadita d'oli. Fiquem de nou i deixem fer fins que la part de la carn tingui un to daurat. Ara preparem la vinagreta, de manera que tallem el pebrot verd a tires al llarg i després en altres més petites. Això ho posem en un bol. Pelem i piquem un parell de dents d'all que també posem al bol. Escampem una mica de julivert, tirem una mica d'oli, juntament amb la vinagreta de vi, ja picar fins a formar la vinagreta, la qual servirem en una salsera. Quan aneu a menjar els cargols és molt comú servir amb allioli, però això ja és elecció vostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada